top of page

Sociale Media Overwegingen à la Ramses Shaffy

In het digitale tijdperk, waarin onze levens steeds meer verweven raken met het virtuele, lijkt het alsof we als mensheid een bijna onweerstaanbare drang hebben ontwikkeld om elk facet van ons bestaan te delen op sociale media. Een voortdurende stroom van persoonlijke verhalen, beelden en gedachten vult onze tijdlijnen en zet ons aan het denken: is dit slechts een tijdelijke trend, een strategische zet om zakelijk te groeien, of een diepgewortelde behoefte aan verbondenheid?


Wij, Wouter (bijgenaamd 'de filosoof') en Judith, de sociaal psycholoog, beiden bekend als merkenbouwers, hebben de handen ineengeslagen om deze fascinerende kwestie te onderzoeken. Onze ontdekkingsreis bracht ons tot de conclusie dat wat we delen op sociale media een gecompliceerde dans is tussen openhartigheid en voorzichtigheid, tussen het verlangen naar zichtbaarheid en het behoud van privacy.


Het lijkt alsof we voorgeprogrammeerd zijn om onze persoonlijke ervaringen te delen. Maar waar ligt de grens tussen openhartigheid en een overvloed aan informatie? Zijn we vermoeid van de constante stroom van zelfportretten, of zijn we verzadigd van het delen van onze diepste angsten en verdriet? Misschien is het tijd voor meer humor, zoals we zien op platforms als TikTok. Maar leidt dat tot begrip, of vergroot het juist de kloof in begrip tussen mensen?


Het antwoord op deze vragen lijkt diep in ons innerlijke zelf te verscholen te liggen. We moeten handelen op basis van wat voor ons persoonlijk waarheidsgetrouw aanvoelt, zonder verlamd te worden door de verwachtingen van anderen. Zoals de wijze Ramses Shaffy ooit zong: "Laat me, laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan."

In de wereld van merkenbouw weerspiegelt deze dans zich eveneens. Het hart van je merk moet authentiek zijn, geworteld in eigen waarden en identiteit. Wat je op sociale media deelt, moet een ware weerspiegeling zijn van wie je bent en waar je voor staat. Plezier beleven, verbinden en delen met anderen zijn cruciale waarden in deze choreografie.


Laten we elkaar de ruimte geven om onze eigen unieke dans te dansen. Elkaar gunnen wat we delen, zelfs als dat soms niet volledig begrepen wordt. We hoeven niet door iedereen begrepen te worden, en dat is een inzicht dat ons mag vergezellen op deze weg. Misschien moeten we allemaal iets minder serieus nemen, zoals je al opvallend ziet op TikTok. Gewoon doen, echt vanuit je hart, iets minder nadenken en gewoon doen, kan wel eens de sleutel zijn. Laten we experimenteren en ontdekken wat voor je en je merk werkt, met een vleugje spontaniteit en speelsheid. Het draait om je persoonlijke verhaal, je individuele waarheid.

Comments


bottom of page