top of page

​FROM DENIM TO UPCYCLING BAG


Achtergrond:


Usedem is een innovatief bedrijf dat handgemaakte producten vervaardigt van gerecyclede denim. Hun toewijding aan duurzaamheid en creativiteit is bewonderenswaardig, maar ze hadden hulp nodig bij het creëren van een sterk merk dat hun unieke verhaal en producten tot leven zou brengen.
Uitdagingen:


1. Het definiëren van het merk Usedem en de kernwaarden.

2. Het vergroten van de merkbekendheid en online aanwezigheid via social media.

3. Het creëren van een merkmagazine dat het verhaal van Usedem vertelt en de doelgroep aanspreekt.


Oplossingen:


1. 'Hart van je Merk' Sessie:


We begonnen de samenwerking met een intensieve sessie waarin we o.a. de kernwaarden, missie en visie van Usedem definieerden. Hieruit ontstond een merkmanifest dat als leidraad diende voor al onze brandinginspanningen.


2. Social Design en Teksten:


We hebben aantrekkelijke social media-ontwerpen gemaakt die de kernwaarden van Usedem uitstralen. De teksten die we produceerden, waren doordrenkt met het merkverhaal en richtten zich op de betrokkenheid van de doelgroep door vragen te stellen, verhalen te delen en de gemeenschap te betrekken.


3. Social Media Beheer:


Naast het creëren van de inhoud hebben we het social media beheer op ons genomen. We planden en publiceerden regelmatig berichten om de betrokkenheid te vergroten en de volgers van Usedem te laten groeien.


Resultaten:


De samenwerking met Usedem heeft geleid tot opmerkelijke resultaten:


- De merkbekendheid van Usedem is aanzienlijk toegenomen.

- Het aantal volgers op social media is gestegen, wat heeft geresulteerd in meer interactie en betrokkenheid.

- Het merkmagazine van Usedem wordt goed ontvangen en heeft bijgedragen aan een grotere klantenbinding.

- Usedem staat nu bekend als een toonaangevend merk op het gebied van duurzame denimproducten.

Conclusie:


De samenwerking met Usedem was een succesverhaal dat bewijst dat een doordachte brandingstrategie en toewijding aan duurzaamheid de sleutel zijn tot het opbouwen van een sterk merk. Usedem heeft nu een duidelijke identiteit en een groeiende gemeenschap van betrokken klanten die hun passie voor gerecyclede denimproducten delen. De inspanningen op het gebied van branding hebben niet alleen geholpen om het verhaal van Usedem te vertellen, maar ook om hun positie in de markt te versterken en hun merkwaarde te vergroten.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page