top of page

Strategisch flirten: De dans van marketing & branding

Wouter en Judith hier, de gezichten achter Branding Agency "Ik ben op je." We willen jullie graag een blik achter de schermen gunnen en het verschil uitleggen tussen marketing en branding. En natuurlijk, laten we ook wat licht werpen op waarom een brand agency niet hetzelfde is als een marketingbureau.


De balans tussen marketing en branding

Marketing is als die vriend die altijd weet waar het feest is. Het omvat de strategieën en trucs waarmee we onze boodschap naar buiten brengen. Denk aan advertenties, social media-campagnes, en de wereld van SEO. Het doel? Jouw aandacht vangen, net zoals die vriend die iedereen op het feest wil betrekken.


Branding is meer zoals de vibe van dat feest. Het gaat niet alleen om wat we zeggen, maar vooral om de sfeer die we uitstralen. Het is het verhaal dat we vertellen over wie we zijn en waar we voor staan. Het gaat niet alleen om het logo; het gaat om de connectie die we willen maken. We willen niet alleen dat je ons herkent; we willen dat je denkt: "Ja, daar wil ik bijhoren!"


Het grote verschil tussen een marketingbureau en een brand agency

Nu, het verschil tussen een marketingbureau en een brand agency is als het verschil tussen een fastfoodrestaurant en dat ene gezellige eettentje waar je altijd weer terugkomt. Een marketingbureau? Dat is als die snelle hap. Ze weten hoe ze de dingen snel moeten aanpakken, maar ze kennen niet per se het speciale ingrediënt dat de maaltijd onvergetelijk maakt.

Een brand agency is meer zoals dat gezellige eettentje. We willen niet alleen dat je iets koopt, we willen dat je een ervaring hebt die je niet snel vergeet. Bij "Ik ben op je" zijn we niet alleen bezig met verkopen. We bouwen aan een gemeenschap van mensen die niet alleen klanten zijn, maar vrienden die we willen uitnodigen voor ons volgende feestje.


Dus daar heb je het - marketing en branding, de Yin en Yang van de bedrijfswereld. Als eigenaren van "Ik ben op je" is het onze missie om niet alleen een merk te bouwen, maar om samen met jullie een feestje te bouwen dat je niet wilt missen.


Bedankt voor het lezen en tot op het volgende feestje!


Cheers,Wouter en Judith

Wat is het verschil tussen marketing en branding?
Het verschul tussen marketing en branding

Comments


bottom of page