top of page

Welkom bij de wondere wereld van brandarchetypen!

Welkom bij de wondere wereld van brandarchetypen! 🌟


Stel je voor dat elk merk een unieke persoonlijkheid heeft, net als mensen. Deze persoonlijkheden noemen we "brandarchetypen." Ze laten zien wie het merk is en wat het wil uitstralen naar de wereld. Hier zijn enkele voorbeelden van brandarchetypen en hun bijpassende merken!


Categorie - Energie en Assertief:


🦸‍♂️ De Held: Passie, Vastberadenheid

Voorbeeldmerk: Red Bull

Red Bull geeft je vleugels! Ze willen je inspireren om je doelen te bereiken en de wereld te veroveren met hun energiedrank vol passie en vastberadenheid!


🏴‍☠️ De Rebel: Kracht, Onafhankelijkheid

Voorbeeldmerk: G-Star

G-Star is als een stoere rebel in denimmode. Ze dagen de mode-industrie uit en laten zien dat je jezelf kunt zijn, ongeacht de normen!


⛰️ De Ontdekker: Energie, Avontuur

Voorbeeldmerk: Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is als een ontdekkingsreis door de geschiedenis. Met hun kunstwerken en exposities nodigen ze je uit voor een energiek en avontuurlijk museumbezoek!


Categorie - Vertrouwd en Stabiel:


🧠 De Wijze: Creativiteit

Voorbeeldmerk: Wikipedia

Wikipedia is als een wijze oude mentor vol kennis en creativiteit. Ze willen je helpen leren en groeien met hun encyclopedische informatie!


✨ De Magiër: Diepgang, Verandering

Voorbeeldmerk: Disneyland

Disneyland is als een magische wereld vol betovering en verandering. Het neemt je mee naar een andere dimensie waarin dromen werkelijkheid worden!


👑 De Heerser: Leiderschap, Prestige

Voorbeeldmerk: American Express

American Express straalt leiderschap en prestige uit. Met hun exclusieve diensten en creditcards, laten ze je je als een koning voelen!


Categorie - Verzorgen en Geliefd:


🌿 De Verzorger: Leiderschap, Prestige

Voorbeeldmerk: Greenpeace

Greenpeace is als een zorgzame ouder voor onze planeet. Ze leiden met liefde en streven naar een betere wereld voor iedereen!


😇 De Onschuldige: Zuiverheid, Oprecht

Voorbeeldmerk: Pampers

Pampers is als een onschuldige baby, puur en oprecht. Ze willen alleen het beste voor je kleintje, zonder zorgen!


💕 De Liefhebber: Liefde

Voorbeeldmerk: Hunkemöller

Hunkemöller is als een romantische minnaar. Ze omarmen je met liefde in hun lingerie en laten je je mooi en geliefd voelen!


Categorie - Creatief Inspirerend:


🍏 De Maker: Optimisme, Innovatie

Voorbeeldmerk: Apple

Apple is als een creatieve genie. Ze inspireren met innovatieve producten en verspreiden een positieve vibe in de wereld!


🤪 De Nar: Speelsheid, Humor

Voorbeeldmerk: Coolblue

Coolblue is als een grappige vriend die altijd klaarstaat om je te vermaken. Hun humor maakt het shoppen leuk en onvergetelijk!


🏠 De Gewone Mens: Eenvoud, Authenticiteit

Voorbeeldmerk: IKEA

IKEA is als een gezellige buurman. Ze bieden eenvoudige en betaalbare meubels aan, en creëren een authentieke sfeer in je huis!


Het is belangrijk op te merken dat niet alle merken precies binnen één archetype passen. Sommige merken kunnen elementen uit verschillende archetypen combineren om hun unieke identiteit te creëren. Dit maakt merken veelzijdig en interessant!


Ook kunnen de kleuren van een merk soms afwijken van het traditionele archetype om beter bij hun doelgroep te passen. Kleuren kunnen emoties oproepen en een krachtig communicatiemiddel zijn voor merken om hun boodschap over te brengen.


Het is leuk om de verschillende aspecten van je merk te verkennen en te ontdekken welke archetypische elementen bij jouw hart van het merk passen. Zo kun je een merkidentiteit ontwikkelen die authentiek en boeiend is voor je doelgroep. Dus ga op ontdekkingstocht en laat je merk stralen als nooit tevoren! 🚀


Comments


bottom of page